In de rubriek ‘Uitgaan in Leidschendam-Voorburg’ ging journaliste Monique Brus op bezoek bij het bekende restaurant Gina in Leidsenhage. ,,Ik snap wel waarom veel liefhebbers hier gaan lunchen of dineren’’, was haar eindconclusie. ,,Aardige medewerkers, een ambitieuze chefkok en veelzijdige gerechten’’.

Op het moment dat je bij Gina binnenkomt, word je meteen in een gezellige kerstsfeer ondergedompeld. Vanuit een intieme nis is het restaurant goed te overzien. Tevens is het opvallend dat er een frisse lucht hangt. Dit in tegenstelling tot diverse andere restaurants waar nog wel eens de baklucht wil overheersen. In een relaxte en ontspannen sfeer kun je bij Gina dan ook echt een avondje uit zijn. Het personeel heeft een vrolijke en prettige uitstraling. Een glimlach is in de horeca nog altijd gratis, maar zoals we weten gebeurt dit niet overal. Bij Gina is het dus wel degelijk het geval. Dit is dan ook plezierig om te ervaren. Nancy Uchtmann (openingsfoto VD) geeft hierin het goede voorbeeld.

Glutenrvij

Ik neem de proef op de som door naar een glutenvrij gerecht te informeren. Aangezien dit geen enkel probleem is, laat ik me graag verrassen. De start is overigens bijzonder gezond met een keur aan kleine gerechten die op een lange plank worden geserveerd. Dit is zeker de ideale frisse start. Dit voorgerecht, genaamd ‘Favorito’, is dan ook een rechte aanrader.

De plank wordt aan tafel geserveerd door Mitchell Rijnsburger. (foto VD) Een aardige en talentvolle gastheer. Er worden onder andere olijven, verschillende soorten worst, bruscetta en Italiaanse kaas met peer geserveerd . De Italiaanse rode wijn Primitivo is een heerlijk aperitief.

Chefkok Menno Roosenburg (foto VD) komt vervolgens even kennismaken. Hij is terecht enthousiast over de gerechten op de kaart. Gina is daarom mede in mijn beleving ‘Ambitieus en Smaakvol’. Iedereen wil er in positieve zin echt iets van maken.

Mijn hoofdgerecht is een glutenvrije pasta ‘Di Quattro Fromaggi’, die onder andere bestaat uit verschillende Italiaanse kaassoorten.

Mijn tafelgenoot neemt de gamba’s. Beide gerechten zijn heerlijk en voldoen aan onze verwachtingen. De ingrediënten zijn vers en bijzonder smaakvol.

Bosbessen

Mijn tafelheer zoekt een dessert uit en kiest voor de ‘Chocolata Bianca’ met bosbessen met speciale witte mousse, die hem uitstekend bevalt. Ik ben geen toetjesmens maar geniet wel van een lekkere cappuccino. De ontspannen avond vliegt voorbij. Je voelt echt je gemak bij Gina. Ik snap daarom bijzonder goed dat gasten hier regelmatig terugkeren.

Foto’s VD.

Reageer op dit artikel