Aanstaande vrijdag is het erop of eronder voor ADO Den Haag Vrouwen, al is het niet meer 100% in eigen handen. Eén ding is zeker: de speelsters kunnen alle support die er is heel goed gebruiken in hun ultieme poging de top-5 te bereiken.

Terugblik: voor het eerst buiten de top-5

De laatste twee wedstrijden leverden maar 1 punt op en daardoor vindt ADO Vrouwen zich nu terug op plek-7 in de Eredivisie. Dat is zuur, want eigenlijk heel het seizoen heeft het team in de top-5 gebivakkeerd. Tegelijkertijd is het nu eenmaal de realiteit gezien de resultaten van de laatste weken. In de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 waren de groen gelen weliswaar de bovenliggende partij, maar kwamen ze toch twee keer op achterstand en pas in de laatste minuten wisten ze er via een doelpunt van Maartje Looijen er als nog een 2-2 gelijkspel uit te slepen en als die grote kans er in de allerlaatste minuut nog was ingegaan…. Maar als telt niet en met een zware uitwedstrijd tegen koploper Twente voor de boeg was het hopen dat de andere uitslagen enigszins gunstig uit zouden vallen.

Vooruitblik: alles of niets tegen vv Alkmaar

Een alles of niets wedstrijd zoals gezegd as vrijdag tegen Alkmaar met maar liefst nog vijf ploegen die strijden om drie overgebleven plekken (naast Ajax en Twente). De vrouwen kunnen nog maar op één manier in de top-5 komen. Ze zullen zelf moeten winnen van vv Alkmaar en hopen dat Ajax in Amsterdam gewoon zijn werk doet door van PSV te winnen. Eerder dit jaar werd er echter met 4-3 verloren van vv Alkmaar na een heel snelle 3-0 achterstand en vorig jaar in maart had het team een volslagen off-day tegen de voorloper van vv Alkmaar, Telstar (1-7). Het zal dus zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden voor het team van coach Arend Regeer, die over een fitte selectie kan beschikken, waar ook Sharon Kok weer terugkeert van een langdurige blessure. Alle steun is dus meer dan van harte welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!