Zwerfafval zet aan tot ontmoeten en samen lunchen

mainImage
Zwerfafval zet aan tot ontmoeten en samen lunchen

Dit jaar is de zesde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Winkelgebied Leidschendam Centrum doet mee en gaat voor goud. Morgen, zaterdag 30 juni wordt jong en oud uitgenodigd om met de winkeliers op zwerfafval safari te gaan in het oude centrum en de omliggende wijken.

Om half 10 start bij Het Veur Theater het ontmoeten met een kop koffie, limonade en verse cake. Om 10 uur start Wethouder van Eekelen de opschoon activiteit op de Damlaan. Om 12 uur komt iedereen terug en staat er voor alle deelnemers een lunch klaar.

De zwerfafval safari van 30 juni is ontstaan vanuit een burgerinitiatief en een vergelijkbaar evenement van Woej in de wijk Prinsenhof. Het doel van het event is vooral het creëren van bewustwording van zwerfafval op straat en tussen het groen in de wijken. Daarnaast doorbreekt de winkeliersvereniging graag de taboe die heerst op het opruimen van andermans afval. De ondernemers dagen u uit om met elkaar de handen uit de mouwen te steken en er vooral een gezellige activiteit van te maken. De harde werkers die na afloop een lunch willen genieten kunnen zich vooraf opgeven bij van Rijn Culinair. De activiteit begin en eindigt bij Het Veur Theater, Damlaan 44.

 


Foto: Digitaal Dagblad