Zo komt men bij het zeildorp van de Volvo Ocean Race

mainImage
Zo komt men bij het zeildorp van de Volvo Ocean Race

Vandaag gaat de Race Village in de haven van Scheveningen open. Dit wordt de thuisbasis van de finish van de Volvo Ocean Race en vele andere gratis activiteiten. Bezoekers wordt aangeraden rekening te houden met grote drukte en naar de Race Village te komen met openbaar vervoer, fiets of rondvaartboot. Het evenemententerrein is op het strand ter hoogte van Strandweg 4 en in de haven van Scheveningen. U komt het makkelijkst naar het evenemententerrein met het openbaar vervoer: tram 1, 11, 31 en 16 en bus 22. HTM zet tijdens de finishweek van de Volvo Ocean Race extra vervoer in. Op de fiets is het evenemententerrein goed bereikbaar. U kunt uw fiets in de fietsenstalling bij het terrein parkeren. Voor een beveiligde stalling kunt u naar Biesieklette.

Speciaal voor de Volvo Ocean Race vertrekt vanaf station Den Haag Centraal elk uur een boot die u in 45 minuten naar de Haringkade brengt. Vanaf hier is het een wandeling van ongeveer 20 minuten naar het evenemententerrein. Bij het eindpunt van de boot krijgt u informatie over de looproute naar het evenemententerrein. Meer informatie over deze boottocht vindt u op dagjedenhaag.nl. Of bel met telefoonnummer (070) 445 18 69.

Het evenemententerrein is zeer lastig bereikbaar met de auto. In Scheveningen is parkeren op straat niet mogelijk. Volg voor parkeergelegenheid de borden ‘P Volvo Ocean Race’ vanaf de toegangswegen naar en in Den Haag. Vanaf de geadviseerde parkeerterreinen zet HTM bussen en trams in naar het evenemententerrein in Scheveningen. Via de pagina Park en Ride vindt u de verschillende andere P+R garages. Daarvandaan neemt u het openbaar vervoer naar het evenemententerrein. Aan de Treilerweg is een Kiss + Ride-strook ingericht waar u iemand kunt afzetten of oppikken. Hiervandaan is het ongeveer 3 minuten lopen naar de hoofdingang van de Race Village. Vanaf de Westduinweg volgt u de borden ‘K+R’. Kijk voor meer informatie en het programma op www.volvooceanracedenhaag.nl/bereikbaarheid.

(impressie van het speciale zeildorp; foto: Volvo Ocean Race)


Foto: Digitaal Dagblad