Zieke kinderen genieten van bijzondere autorally

mainImage
Zieke kinderen genieten van bijzondere autorally

Op zaterdag 1 december organiseerde het Zeldzame Ziekten Fonds voor de vierde maal de ‘Sint verbindt Rally’. Kinderen met een zeldzame ziekte reden tijdens deze autorally mee in een bijzondere auto. Kinderen met een eigen verhaal, bestuurders met een luisterend oor. De rally reed ook door Voorburg en maakte een pittstop in de Van Lodesteijnstraat.

Ruim 75 sportieve auto’s stonden aan de start bij het Worldhotel Wings bij Rotterdam The Hague Airport. Onder grote belangstelling konden de kinderen als echte VIPS in de auto’s stappen. De bekendste meerijdende coureur was Jan Lammers, Formule-1 analist en winnaar van de 24 uur van Le Mans.

De finish bij Worldhotel Wings was een groot feest met veel Pieten, die de kinderen zwaaiend en dansend begroetten. In de Hangar, omgetoverd in Wings Winter World, werden de kinderen na een vrolijke Sinterklaasvoorstelling verrast met allemaal cadeaus.

De fantastische opbrengst van 11017,- euro bijeengebracht door sponsors en rallyrijders, is aan het eind van de Sint verbindt Rally met een cheque officieel overhandigd aan Jan Lammers, ambassadeur van het Zeldzame Ziekten Fonds. Met deze opbrengst helpt het Zeldzame Ziekten Fonds ook in 2019 zieke kinderen met een zeldzame aandoening.

Over het Zeldzame Ziekten Fonds
Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. De meestal jonge patiënten en hun ouders staan namelijk vaak alleen in hun strijd tegen hun veelal ernstige en levensbedreigende ziekte. Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 kinderen aan een zeldzame ziekte. De diagnosetijd van zeldzame aandoeningen is met gemiddeld 24 maanden onacceptabel hoog en als de diagnose eindelijk daar is volgt vaak de mededeling dat er geen behandeling mogelijk is.


Foto: Digitaal Dagblad