WoonWijzerWagen actief in de diverse wijken

mainImage
WoonWijzerWagen actief in de diverse wijken

Hoe energiezuinig is uw woning? Weet u hoe u uw woning kunt verduurzamen? De gemeente doet hierover een uitvoerige publikatie op hun website dat de zogenaamde WoonWijzerWagen in de diverse wijken actief is.

,,Kom in januari en februari naar de WoonWijzerWagen bij u in de buurt en laat u informeren. Wij nodigen woningeigenaren van harte uit. Vergeet ook niet om u in te schrijven om een gratis warmtebeeldfoto van de gevel van uw woning te laten maken''.

Zonnepanelen, gevel- en dakisolatie, elektrisch verwarmen, duurzame materialen, bedenk het en de adviseurs van de WoonWijzerWagen kunnen u erover vertellen. Wilt u gewoon eens oriënteren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verduurzamen, of heeft u een specifieke vraag over uw woning, stel hen tijdens een van de dagen dat de wagen in onze gemeente staat.

Gratis warmtebeeldfoto

Op een warmtebeeldfoto is precies te zien op welke plekken de gevel niet goed geïsoleerd is. Goede isolatie zorgt voor een behaaglijk warme en gezonde woning; ongeschikte isolatie kan schimmel en vochtproblemen veroorzaken en zorgt voor kou. De foto laat door middel van kleuren zien waar de naden, kieren en koudebruggen zijn. En dus waar isolatie nodig is. Wist u trouwens dat u via de thermoscan op lv.klimaatatlas.net kan zien hoe het met de isolatie van uw dak is gesteld?

WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWagen is een initiatief van de WoonWijzerWinkel. Samen met andere gemeenten in de regio is Leidschendam-Voorburg aangesloten bij de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, waar alle oplossingen voor duurzaam wonen te zien zijn. De WoonWijzerWagen is de mobiele variant, die naar u toekomt en waar u onafhankelijke duurzaamheidsmakelaars aantreft. Zij kunnen u goed informeren over de verschillende mogelijkheden.

Waar vindt u de WoonWijzerWagen?

Datum                                                 Locatie

11 januari van 15.00 tot 19.00 uur      Parkeerterrein Sporthal Essesteijn, Voorburg
18 januari van 15.00 tot 19.00 uur      Winkelcentrum Julianabaan, Voorburg
19 januari van 10.00 tot 18.00 uur      Winkelcentrum Julianabaan, Voorburg
1 februari van 15.00 tot 19.00 uur      Herenstraat, naast Oude Kerk, Huygenskwartier Voorburg
2 februari van 10.00 tot 18.00 uur      Herenstraat, naast Oude Kerk, Huygenskwartier Voorburg

Houdt de website in de gaten voor nog meer data en locaties in Leidschendam.

Duurzame woongemeente


De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft er naar om een groene, duurzame woongemeente te zijn. Om dat te bereiken wordt gewerkt aan duurzaam energiegebruik, CO²-reductie en aardgasvrije wijken. We stimuleren inwoners om waar mogelijk duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Onze samenwerking met de WoonWijzerWinkel helpt daarbij.


Foto: Digitaal Dagblad