Wijkvereniging Oud Voorburg claimt eigen wandeling in kader van omgevingsvisie

mainImage
Wijkvereniging Oud Voorburg claimt eigen wandeling in kader van omgevingsvisie

Bij de wandeling in combinatie met Voorburg West kwam Oud Voorburg er bekaaid af. Oud Voorburg is tenslotte veel meer dan alleen het Huygenskwartier. Daardoor was er afgelopen woensdag, op verzoek van wijkvereniging Oud Voorburg een extra wandeling. Input halen voor de omgevingsvisie Leidschendam-Voorburg. Daarvoor organiseren de wijkverenigingen op verzoek van de gemeente wijkwandelingen.

De gemeente stelt de routes samen op basis van o.a. aandachtspunten/gebieden die door de wijkverenigingen worden aangedragen. Samen met wethouder Lia de Ridder, ambtenaren en bewoners werd de route langs de locaties, die voor nu en onze toekomst van belang zijn gelopen. Vraagstukken over ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed kwamen op deze prachtige dag aan de orde.

Ook werd gesproken over gezondheid en sociale voorzieningen en hoe wij hier samen op langere termijn mee om willen gaan. Af en toe ook best lastig om nu afwegingen te maken en vooruit te kijken naar 2040. Op 23 mei worden de wijkwandelingen geëvalueerd.

Een uitgebreid verslag van de route en aandachtspunten staat op onze website www.wvov.nl

De wijkvereniging Oud Voorburg vertegenwoordigt en behartigt de belangen van alle inwoners in het gebied tussen Vliet en Broeksloot, station Voorburg en station Leidschendam-Voorburg en is daarnaast ook een vereniging met bijna 600 leden.

Bron: Wijkvereniging Oud Voorburg. Voorzitter Anneloes Blok-de Jong. Foto Ruud de Zwart


| Foto: Digitaal Dagblad