Wie zag vuurpijlincident bij oliebollenkraam?

mainImage
Wie zag vuurpijlincident bij oliebollenkraam?

De recherche van bureau Hoefkade zoekt getuigen van een mishandeling en vernieling door een tot nu toe onbekende man, die op zondag 30 december rond 21.00 uur een brandende vuurpijl in een oliebollenkraam gooide naast station Hollands Spoor.

De voorgeschiedenis is dat de eigenaar van de oliebollekraam aan twee jongetjes één oliebol verkocht en het vreemd vond dat ze betaalden met een bankbiljet van 50 euro. Daar maakte hij ook een opmerking over. Korte tijd later kwam er een oudere man bij de kraam staan met een van de jongetjes en vroeg waarom hij daar iets van gezegd had.

Na een woordenwisseling liep de man met het jongetje weg, maar beiden kwamen korte tijd later weer terug bij welke gelegenheid ook een brandende vuurpijl in de oliebollenkraam werd gegooid. En toen sloeg het noodlot toe, want op het moment dat de eigenaar het brandende vuurwerk van de grond tilde en wilde weggooien ontplofte de pijl. Zowel de hand van de eigenaar als de kraam raakte daarbij beschadigd.

De recherche zoekt nu getuigen, want ten tijde van dit incident stonden er meerdere mensen bij de oliebollenkraam. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Dan via 0800-7000.


Foto: Digitaal Dagblad