‘Wereldgoal’ van Tom Beugelsdijk in Rosmalen'

mainImage
‘Wereldgoal’ van Tom Beugelsdijk in Rosmalen'

ADO Den Haag gaat de koker in bij de loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De eerste horde werd woensdag overtuigend genomen. In Noord-Brabant werd OJC Rosmalen met 0-6 geklopt.

Het mooiste moment van de bekerpot kwam van Tom Beugelsdijk, die een wereldgoal maakte. De overige treffers werden gemaakt door Nasser El Khayati (2x), Tomas Necid (2x) en Sheraldo Becker.

Voor de bekerwedstrijd in Rosmalen, die wegens de geringe lichtcapaciteit op Sportpark De Groote Wielen al om 17.00 uur begon, bracht Fons Groenendijk twee wissels aan in zijn basisploeg. Robert Zwinkels en Shaquille Pinas mochten beginnen in Noord-Brabant, waar Indy Groothuizen en Wilfried Kanon daardoor niet hun opwachting maakte.

Al vaak is bewezen dat het in wedstrijden als deze belangrijk is om tijdig de score te openen. Dat lukte ADO Den Haag in de eerste twintig minuten niet. De eerste mogelijkheid was zelfs voor OJC Rosmalen. Diego Meerveld wist door te breken, maar een ijzersterke ingreep van Aaron Meijers voorkwam verder gegaan. Het was het enige wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft, die volledig gedomineerd werd door ADO Den Haag.

Het was dan ook niet gek dat na 24 minuten spelen de score geopend werd. Nadat Necid (gekraakt schot) en Lex Immers (harde kopbal) al dicht bij de 0-1 waren, opende El Khayati het bal in Rosmalen. De balvirtuoos krulde een vrije trap vanaf een meter of twintig in de linkerbovenhoek.

Elson Hooi stond met een goede actie aan de basis van deze goal en was daarna ook van grote waarde bij de tweede goal. Na een goede actie legde Hooi de bal op het hoofd van Sheraldo Becker. Keeper Bart Tinus bracht in eerste instantie redding, maar zag Necid de bal vanuit de rebound hard in het dak van het doel jagen. Daarmee opende de Tsjechische spits zijn doelpuntenrekening bij ADO Den Haag.

ADO Den Haag bleef kansen creëren en kwam na een kleine veertig minuten spelen op 0-3. En hoe. Tom Beugelsdijk zorgde voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De centrumverdediger kapte eerst fraai een tegenstander uit en plaatste de bal vervolgens prachtig in de verre kruising.

Na de wereldgoal van Beugelsdijk scoorde Necid ook nog, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De derdedivisionist, die onder leiding staat van coach Bas Gösgens, raapte in de rust de moed bij elkaar om wat terug te kunnen doen tegen ADO Den Haag. Het bleef echter eenrichtingsverkeer.

Bij vlagen creëerde de formatie van Groenendijk veel kansen en daarbij moest het houtwerk het ontgelden. Hooi, Becker en El Khayati raakten het aluminium namens ADO Den Haag. Ondertussen was Immers ook dicht bij de 0-4, maar zijn kopbal trof geen doel.

De vierde van de avond viel uiteindelijk na een uur spelen. De in bloedvorm verkerende El Khayati rondde af na een assist van Becker. De rechtsbuiten kreeg zelf ook nog een aantal mogelijkheden en wist daar ook één van te benutten.

Tien minuutjes voor tijd rondde Becker fraai af na een snelle counter. Necid was ondertussen ook nog aan het jagen op zijn tweede van de avond en kreeg zijn zin: de Tsjech tikte de 0-6 binnen nadat Becker de bal laag voorgaf. Ondertussen was Robin Polley het veld in gekomen, wat zijn officiële debuut voor ADO Den Haag betekende.

Opstelling OJC Rosmalen: Tinus; Habraken, Schapendonk, Van Doremalen, Van Hoof; Van Gestel, Van de Sande (46. Moghal), Nieuwendaal; Meerveld (63. Van den Boogaard), Meeuwsen, Dibbets (73. Van Kempen).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée (61. Polley), Beugelsdijk, Pinas, Meijers (61. B. Kuipers); Immers, El Khayati, Malone (66. Goossens); Becker, Necid, Hooi


Foto: Digitaal Dagblad