Waardering voor vrijwilligers

mainImage
Waardering voor vrijwilligers

Vandaag was het de ‘dag van de vrijwilliger’. Voor het gemeentebestuur het startsein voor het uitdelen van een zogenaamde 'Decembergroet'. Onze fotograaf Ap de Heus kreeg er ook eentje. Het gemeentebestuur van Leidschendam Voorburg wil op deze manier vrijwilligers bedanken voor hun enorme en onmisbare inzet en doet dat, net als vorig jaar, met de decembergroet: een heerlijke kerstkrans van bakker Van Maanen.

Het cement van de samenleving
,,Verenigingen en sportclubs draaien op vrijwilligers'', aldus de gemeente in een publikatie. ,, Maar ook mensen die alleen zijn, kwetsbare mensen, jong en oud, worden dag in dag uit bijgestaan door vrijwilligers. Dieren, bijzondere collecties, gebouwen… zonder vrijwilligerswerk zou de samenleving er heel anders uit zien. In onze gemeente zijn zo’n 25:000 vrijwilligers actief: het cement van de samenleving''.

 Wethouder Rouwendal

Op 7 december, de dag van de vrijwilliger, was wethouder Rouwendal even medewerker bij de bakker en deelde hij persoonlijk aan een aantal vrijwilligers de decembergroet uit. Het viel Rouwendal op, dat vrijwilligers zich vaak op meerdere vlakken vrijwillig inzetten. Voor ieder had hij een woord van waardering.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad