Waaijer Projectrealisatie sponsor Huygens Festival

mainImage
Waaijer Projectrealisatie sponsor Huygens Festival

Waaijer Projectrealisatie is sponsor geworden van het Huygens Festival dat van 7 t/m 9 september in het Huygenskwartier Voorburg wordt georganiseerd. Het Huygens Festival is vorig jaar een andere weg ingeslagen met een breder aanbod aan muziek op diverse locaties in het Huygenskwartier. Waaijer Project Realisatie wil het Huygens Festival graag ondersteunen in de verdere uitbouw van dit concept. Rob Waaijer  tekende daarvoor samen met voorzitter Annet Weijermars van het Huygens Festival een sponsorovereenkomst.

Het Huygens Festival biedt een programma voor én door jeugd en een podium voor zowel amateur- als topmusici. Het festival draagt de naam van Constantijn Huygens. Wat weinigen weten is dat Constantijn Huygens naast al zijn andere bezigheden ook musiceerde en componeerde. Hoewel de focus van het festival op klassieke muziek ligt, wil het in navolging van Huygens ook breed en vernieuwend zijn. Het programma is daardoor veelzijdig en verrassend.

Directeur Rob Waaijer wil graag met zijn bedrijf betrokken zijn bij het Huygenskwartier: ”Waaijer Projectrealisatie is gevestigd aan de Sionsstraat in een historisch pand. In het verleden zijn we ook al op cultureel gebied actief geweest, maar we hebben nu besloten om het dichter bij huis te zoeken. Met het Huygens Festival zijn we in contact gekomen naar aanleiding van de Huygens Festival Amuse die men in maart organiseerde. Dat voorproefje smaakte voor ons naar meer en leidde tot plezierig contact over het festival in september en de positieve rol van het festival voor het Huygenskwartier.”

Voorzitter Annet Weijermars van het Huygens Festival is blij met de sponsorrelatie die Waaijer Projectrealisatie met het festival is aangegaan: ”Als festival willen we veel meer zichtbaar zijn dan alleen in september. Vandaar dat we met het ontsteken van de Kerstboom afgelopen december een programma hebben georganiseerd in de Oude Kerk en in maart boden we de Amuse in de Franse Kerk. Met de ondersteuning van Waaijer Projectrealisatie zijn we nog beter in staat om onze plannen te verwezenlijken. Het Huygens Festival is een gastvrij festival, waarbij met de bijdragen van onze sponsors, van fondsen en de gemeente het ook een gratis te bezoeken festival is.”

Bron: Organisatie Huygens Festival


Foto: Digitaal Dagblad