VVD onder zware druk door afvalbeleid

mainImage
VVD onder zware druk door afvalbeleid

De gemeenteraad werkt toe naar een stemming over het afvalbeleid, die over enkele weken gaat plaatsvinden. Maar in deze fase is er sprake van een 'theater van de lach' gehalte als het gaat om het afvalbeleid. Fracties als Christen Unie SGP en PvdA, nota bene coalitiepartijen, hebben niet aan het debat deelgenomen. Je bent toch volksvertegenwoordiger of je bent het niet...."? Moet de VVD dan alle kastanjes uit het vuur halen?

Op het moment dat commissielid Mulder van Christen-SGP zijn mening gaf, dat niet strookte met het coalitiebeleid, werd er door de fractie meteen een verklaring afgegeven dat men achter het coalitiebeleid staat. Mulder is trouwens nog altijd gehandhaafd, maar zijn geloofwaardigheid is volstrekt verdwenen.

Oppositiepartij D66 kwam er gisteravond tijdens de raadsvergadering logischerwijs nog even op terug. Raadslid Peter van Dolen, bekend om zijn scherpe inbreng, merkte op dat het de gemeente 1 miljoen euro gaat kosten bij het wekelijks ophalen. Hij kwam met de suggestie om eerst te evalueren van het systeem in Voorburg-Midden.

Frank Rozenberg (GBLV) noemde het woord 'drijfzand' in zijn reactie op het afvalbeleid. Hij merkte op dat het gedumpte afval vooral 'grof vuil' omvat. Toch is dit niet waar, want als Rozenberg de moeite neemt om met wijkvertegenwoordiger Ap de Heus mee op zijn afvalroute te gaan, dan zou de ex wethouder constateren dat er in sommige straten tientallen vuilniszakken op straat liggen.

Wethouder Astrid van Eekelen heeft grote belangen dat het afvalbeleid door de gemeenteraad wordt aangenomen. De VVD heeft er tenslotte tijdens de verkiezingen hoog op ingezet. Het is inmiddels wel 'vijf voor twaalf'. Wat zijn voor de VVD de politieke consequenties als de gemeenteraad niet meegaat in het wekelijks ophalen in wijken waar sprake is van laagbouw?

In de afvalroute van deze week van wijkvertegenwoordiger De Heus was het in 24 straten mis als het ging om gedumpte vuilniszakken en grofvuil. Hij stuurde meer dan vijftig foto's naar onze redactie.....

Door Bart Bakker

 

 


Foto: Digitaal Dagblad