Vrijwilligersprijs 2018 voor SSLV en Karin van der Starre

mainImage
Vrijwilligersprijs 2018 voor SSLV en Karin van der Starre


 
Ruim 12 jaar hebben de vrijwilligers van Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg er keihard voor gewerkt, dit najaar konden ze eindelijk de sleutel van de nieuwe gym- en turnaccommodatie in Voorburg in ontvangst nemen. Deze prestatie werd gisteren door de gemeente Leidschendam-Voorburg beloond met de titel Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018. De prijs voor Vrijwilliger van het jaar 2018 ging naar Karin van der Starre, coördinator ritaanvragen bij de vervoersdienst van Woej. Mede dankzij haar komen dagelijks tientallen kwetsbare inwoners veilig op hun plek van bestemming. Bovendien motiveert zij andere vrijwilligers.

De jury roemde de bestuurders van Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg (SSLV)  vooral om hun doorzettingsvermogen. “Het project heeft jaren geduurd, maar inwoners van Leidschendam-Voorburg gaan hier nog veel meer jaren plezier aan beleven. Bovendien gaat het in de turnhal niet alleen om bewegen, maar ook om ontmoeten. Daardoor draagt dit initiatief bij aan een gezonder én socialer Leidschendam-Voorburg. Beide heel belangrijk”.

Karin van der Starre verdient de titel  Vrijwilliger van het Jaar 2018 omdat haar werk van groot belang is voor minder mobiele inwoners van de gemeente. Daarnaast is zij een enorme inspiratiebron voor andere vrijwilligers en helpt ze hen om ook hun taken uit te voeren. Uit het juryoordeel: “Karin van der Starre is een zogenoemde ‘stille kracht’; haar inzet is voor de buitenwereld niet direct zichtbaar. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Alle vrijwillige chauffeurs weten dankzij een zorgvuldige planning precies waar en wanneer ze verwacht worden. Hierdoor zorgt Karin van der Starre ervoor dat ouderen mobiel blijven en anderen kunnen blijven ontmoeten”.

Waardering voor vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en vaak zelfs onmisbaar. Ze zetten zich belangeloos in, voor bijvoorbeeld hun buurt, als maatje voor ouderen of eenzame mensen, als vrijwilliger bij een vereniging of sportclub of bij een organisatie die zich hard maakt voor dierenwelzijn. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Heel mooi, en ook noodzakelijk in een samenleving waarin we steeds meer op elkaar zijn aangewezen. Ik heb grote waardering  voor de -vaak onzichtbare- inzet van alle vrijwilligers.”

Om hen te bedanken voor hun inzet, reikt de gemeente Leidschendam-Voorburg vrijwilligersprijzen uit. Eén voor een individuele vrijwilliger die van grote waarde is geweest voor een project of vrijwilligersorganisatie en één voor een vrijwilligersorganisatie die een bijzondere prestatie heeft neergezet in het afgelopen jaar. De winnaars zijn tijdens een feestelijke avond op 6 december bekendgemaakt. De jury bestond dit jaar uit Hanni van Waasdijk, voorzitter van de Participatieraad gemeente Leidschendam-Voorburg, Marcel van Heuvel, maatschappelijk betrokken ondernemer Optima Forma en secretaris van de Vlietsteden Ondernemers Club en juryvoorzitter wethouder Jan-Willem Rouwendal.

Foto: Michel Groen

 


Foto: Digitaal Dagblad