Voorlopige planning intocht Sinterklaas 17 november

mainImage
Voorlopige planning intocht Sinterklaas 17 november

De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt op zaterdag 17 november al rond 10.30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10. 15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. De boot komt vanuit de richting Voorburg. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan. Dit meldt de organisatie.Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur Lakeipiet begint met een gezellig meezingfestijn. Ook dit jaar zijn de pieten van de Sinterklaasvoorstelling aanwezig zoals Lakeipiet en Muziekpiet Carlos om samen met de kinderen te zingen.

De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door burgemeester Tigelaar. Uiteraard worden er voor de Sint allerlei liedjes gezongen. Rond 12:10 uur vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting de Huygenshaven in Voorburg, nabij de Kerkbrug.

Parkeren
Mocht u met de auto komen, dan kunt u uiteraard gebruik maken van gratis parkeren in de parkeergarage onder het Damplein.

Verkeersmaatregelen
De Damlaan is vanaf 9:30 uur tot 13:00 uur afgesloten. De Kerkburg is afgesloten van vanaf 10:15 uur tot 11:00 uur. Via de Rijnlandstraat kunt u doorrijden tot de parkeergarage onder het Damplein.


Foto: Digitaal Dagblad