Vonkende vuurtoren bij 'The Hague HighLights'

mainImage
Vonkende vuurtoren bij 'The Hague HighLights'


De vonken springen van de markante vuurtoren bij Madurodam. Dit icoon wordt tot en met zaterdag 8 december vijftien avonden lang verlicht en is de derde videoprojectie tijdens The Hague HighLights. Ook het Kurhaus en de Ridderzaal zijn een uniek filmdoek van twee verschillende projecties. Rondom de lichtevenementen is er een uitgebreid randprogramma van lichtacts en bijzondere uitlichtingen.

www.thehaguehighlights.nl


 
Nieuwe projectie: Vonkende LED-verlichting 
Het ‘lichtvuur’ gloeit van grond tot de top waarna het licht van de vuurtoren sprankelt. Keer op keer. Je kunt ernaar blijven kijken. De vuurtoren staat op het knooppunt tussen stad en strand. Bezoekers komen zo op de fiets- en tramroute van Scheveningen (lichtprojectie Kurhaus) naar het centrum (lichtprojectie Ridderzaal) deze extra verrassende lichtkunst tegen. Van donderdag 27 december t/m zondag 30 december sluit VONK18 in Madurodam de reeks van alle lichtevenementen van The Hague HighLights af.

Keys of Light, interactieve pianoinstallatie
De interactieve pianoinstallatie Keys of Light, bekend van Light Festival Gent, geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde geschiedenis van het Kurhaus als concertpodium. Met een publieke opening geeft Anke Prevoo om 19.00 uur een voorproef van haar tribute aan Pia Beck.

Getalenteerd pianisten of beginnend muzikanten kunnen achter de vleugel in een glazen container kruipen en de regie nemen over de animatie. Zolang er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Eén pianotoets kan genoeg zijn voor een groots lichteffect.

Het randprogramma op Scheveningen bestaat uit LED-showacts op de boulevard, die ieder half uur starten. Ook Cool Event Scheveningen, SkyView de Pier, Holland Casino en Restaurant Zilt doen mee. 
Old masters, New heroes, videoprojectie op de Ridderzaal
Maak in het MuseumKwartier een visuele tijdreis langs de mijlpalen van onze democratie. De speelse videoprojectie Old masters, New heroes werpt nieuw licht op de geschiedenis van de residentie. Al 800 jaar is het Binnenhof het centrum van de macht, hart van de democratie en fundament van de vrijheid. Nergens ter wereld is een regeringscentrum acht eeuwen operationeel en is er zo’n sterke connectie met de monarchie, kunst en cultuur. Het randprogramma in het MuseumKwartier bestaat uit verlichtingen van de Grenadierspoort, Lange Vijverberg en Gevangenpoort. Ook zijn er diverse lichtacts en bieden horeca-ondernemers op het Plein een speciaal menu.Foto: Digitaal Dagblad