Volop activiteiten rondom intocht Sint Nicolaas

mainImage
Volop activiteiten rondom intocht Sint Nicolaas

De intocht van Sint Nicolaas in Leidschendam-Voorburg is dit jaar op zaterdag 17 november. De hoofdpiet van Sint Nicolaas heeft vanuit Spanje laten weten dat stoomboot met Sint en zijn pieten op zaterdag 17 november rond 10:30 uur aanmeert in de Sluis van Leidschendam. Na aankomst wandelt de Sint naar een groot podium op de Damlaan.

Tijdens deze wandeling opent hij de werkplaats van de Sinterklaas op de Damlaan waar tijdens de Sinterklaas periode leuke activiteiten worden georganiseerd. Vanaf 11:00 uur start er een leuke pieten meezing- en dansspektakel. Bij aankomst op het podium wordt de Sint officieel verwelkomd door de burgemeester.

Rond 12.15 uur vertrek de Sint per boot richting Voorburg, waar hij rond 13:00 uur aankomt in de Huygens Haven nabij de Kerkbrug. Uiteraard neemt hij zijn pieten en de nodige zakken snoepgoed mee. Om 13:30 uur start het programma op het podium in de Herenstraat. Na zijn ontvangst loopt de Sint door het Huygenskwartier en opent hij de werkplaats van Sinterklaas in de Herenstraat. Ook hier worden tijdens de Sinterklaas periode leuke activiteiten georganiseerd, zie voor meer informatie www.decemberwerkplaats.nl.

In de week voor de intocht stuurt de hoofdpiet het definitieve programma. Voor het laatste nieuws: kijk op de facebookpagina www.fb.com/stichting.sne of kijk op www.digisint.nl.

Voorstelling

Ook dit jaar weer een leuke Sinterklaas voorstelling met als titel “Sint en het stoffige sprookjesboek”. De voorstellingen worden gegeven op zaterdag 24 november in Sporthal Forum Kwadraat en op 25 november in Het Veur Theater. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten.

De kaartjes a 10 euro per persoon exclusief administratiekosten zijn verkrijgbaar via Het Veur Theater via de website www.hetveurtheater.nl

De Hoogvliet vestigingen in Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Ypenburg houden een kleurwedstrijd waar je kaartjes kan winnen voor deze leuke muzikale voorstelling. De kleurplaten zijn op te halen bij deze Hoogvliet vestigingen.

De intocht en de voorstelling worden onder andere mede mogelijk gemaakt door Hoogvliet, Leidschendam Centrum, Huygenskwartier Voorburg, Politie Haaglanden, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Avalex, Scoutinggroep Hubertus Brandaan, de Scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen en Watergeuzen.

Wilt u meer weten over de stichting, de intocht of de voorstelling, dan kunt u terecht op www.digisint.nl.


Foto: Digitaal Dagblad