Vlietkinderen Debat staat stil bij 'Digitale-opvoeding'

mainImage
Vlietkinderen Debat staat stil bij 'Digitale-opvoeding'

Het artikel van Iris Amber Nijboer vandaag in Voorburgs Dagblad is een treffend voorbeeld van een succesvolle baan dankzij Instragram. De invloed van de sociale media op onder meer het gezinsleven vormt dinsdag tijdens het Vlietkinderen Debat de derde stelling waarover Iris Bontje en Marie Leontine de Graaf met elkaar over in debat gaan. Ook de gasten en de debaters van de andere stellingen kunnen er op reageren.

De stelling luidt: Digitale-opvoeding; ‘opgroeien in de 21e eeuw, het scherm is onderdeel van het kinderspel’


De maatschappij digitaliseert in een razend tempo, dit heeft invloed op ons leven, ook op het gezinsleven. Wat vraagt het van ons als opvoeders? Binnen de kinderopvang zijn spelen, en bewegen de kern van de activiteiten, we maken afspraken met kinderen over het gebruik van schermen. Hoe ga je om met digitalisering binnen de opvoeding? Dagelijks stellen we onszelf de vraag, hebben we er grip op, kan het kwaad, wat zien die kinderogen eigenlijk allemaal…?

Voor het eerste Vlietkinderen Debat is enorm veel belangstelling. Onze redactie zal hierbij ook aanwezig zijn. Tevens zal John Meyer een video-opnamen maken die ook via onze krant is te zien.


| Foto: Digitaal Dagblad