'UBU' voor Adri de Grijs

mainImage
'UBU' voor Adri de Grijs

Onlangs heeft burgemeester Klaas Tigelaar aan Adri de Grijs de gemeentelijke onderscheiding de UBU uitgereikt. Dit gebeurde in het gemeentehuis in Leidschendam, waar zij afscheid nam als voorzitter. Zij heeft de onderscheiding ontvangen voor haar grote inzet als voorzitter van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg, maar ook voor haar vele maatschappelijke functies in de gemeente.

De participatieraad was in 2010 een nieuw fenomeen in een nieuw (sociaal) domein. Adri de Grijs is vanuit een groot netwerk sterk verbindend geweest en in algemene zin heeft zij een stevige bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid, en daarmee aan de effectiviteit, van de Participatieraad. Zij vervulde het voorzitterschap op voortreffelijke wijze, waarbij zij telkens de goede balans wist te houden tussen de kritisch-adviserende rol van deze adviesraad en de meedenkende, coproducerende rol in de beleidsvorming.

Zij zette zich in voor de kwetsbaren in de gemeente – van jong tot oud. Dat deed zij niet door te roepen, maar door constructief het gesprek aan te gaan, en daarbij de onafhankelijke positie van de Participatieraad boven alle twijfel verheven te laten zijn.

De UBU is de naam van het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck. Het kunstwerk staat in het groot aan de Via Donizetti in Voorburg en wordt een paar keer per jaar uitgereikt.

 


Foto: Digitaal Dagblad