Tentoonstelling ‘Eppe de Haan op Huygens’ Hofwijck’ verlengd

mainImage
Tentoonstelling ‘Eppe de Haan op Huygens’ Hofwijck’ verlengd

Zondag 26 augustus wordt het zomerevenement Voorburg Sculptuur afgesloten. De tentoonstellingen in Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck trokken de afgelopen twee maanden veel bezoekers, evenals de beeldenroute door het Huygenskwartier en de Voorburgse parken. Het is gelukt om de monumentale marmeren beelden van Eppe de Haan op Huygens’ Hofwijck nog iets langer te tonen. Deze blijven staan tot en met 7 oktober. Daardoor is dit deel van de presentatie ook nog te zien voor de bezoekers tijdens drie komende evenementen waaraan Hofwijck meedoet: de Open Monumentendag, de Vlietdagen en de Museumnacht Den Haag.

Hofwijck, een ideale beeldentuin

Het experiment om de tuin van Huygens’ Hofwijck in te richten als tijdelijke beeldentuin is zonder meer geslaagd. De monumentale sculpturen van Eppe de Haan komen in het groene decor van de buitenplaats optimaal tot hun recht. Waar de beelden nu in een wijde kring rond het huis en de vijver zijn geplaatst, zal volgend jaar gebruikt worden gemaakt van de gehele tuin, van de Vliet tot aan het Westeinde en het Stationsplein.

Een jaarlijks terugkerend evenement

Na het succes van deze eerste editie van Voorburg Sculptuur is besloten het evenement jaarlijks te herhalen. Ook Voorburg Sculptuur 2019 zal zich concentreren in de beide musea en de parken, maar tegelijk zal ernaar worden gestreefd ook andere bijzondere locaties te laten aanhaken. Met de eerste belangstellenden daarvoor wordt al gesproken. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Van der Feltz Advocaten en Fonds 1818.


Foto: Digitaal Dagblad