Streekvervoer staakt vanaf maandag voor onbepaalde tijd

mainImage
Streekvervoer staakt vanaf maandag voor onbepaalde tijd


Werknemers in het streekvervoer leggen maandag in het hele land het werk neer. De buschauffeurs en het regionaal treinpersoneel beginnen een staking voor onbepaalde tijd, kondigt vakbond FNV aan. Reden is een al langer lopend conflict met de werkgevers in het streekvervoer over werkdruk en lonen. Voor Rijswijk betekent dit dat er in ieder geval maandag geen Connexxion bussen rijden van en naar Den Haag, Westland, Delft en Zoetermeer.


Volgens de bond is de verharding van de acties het gevolg van ,,onwil” bij de werkgevers. Cao-onderhandelingen zijn vastgelopen. Nog maar enkele dagen geleden werden twee bemiddelaars aangesteld om een uitweg uit de impasse te vinden. ,,Zij krijgen dus in ieder geval deze week de tijd om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon”, aldus FNV.

Werknemers in het streekvervoer staakten al meerdere keren. Op 30 april en 1 mei hielden ze een landelijke staking, daarna kregen de acties regionaal een vervolg in estafettevorm.

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze. Werkgeversorganisatie VWOV zegde eerder toe de plaspauzes mogelijk te maken, maar daarmee was de angel nog niet uit het conflict.

Bron en foto: ANP


Foto: Digitaal Dagblad