Stemmen voor publieksprijs WK zandsculpturen

mainImage
Stemmen voor publieksprijs WK zandsculpturen

 

De Britse zandkunstenaar Baldrick Buckle werd met zijn werk “De weg vanaf Scheveningen” op woensdag 13 juni jl. al verkozen tot de officiële wereldkampioen. De komende twee weken kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet via www.feestaanzee.nl/stem. De publieksprijs wordt op de slotdag bekend gemaakt. Stemmen kan tot zaterdag 18 juni 00.00 uur.

WK Zandsculpturen in Den Haag
Den Haag viert dit jaar 200 jaar badplaats Scheveningen en is daarom de uitverkoren gaststad voor het WK Zandsculpturen. Voor het eerst vindt het wereldkampioenschap in Nederland plaats. Met veertig ton speciaal samengesteld zand maakten negen zandkunstenaars uit Groot-Brittannië, Ierland, Japan, Mexico, Nederland, Rusland, Singapore, Tsjechië en de Verenigde Staten begin juni ieder een kunstwerk van ongeveer 4 bij 4,5 meter. Nederland was als gastland uitgesloten van de wedstrijd, maar Maxim Gazendam, in 2015 Nederlands en Europees kampioen Zandsculptuur, creëerde buiten mededinging de aan Scheveningen opgedragen sculptuur Verleden en toekomst.

Over de organisatie
Het WK Zandsculpturen wordt georganiseerd door de World Sand Sculpting Academy (WSSA) en de Stichting Zandkunst Nederland. Directeur van de WSSA is Marcel Elsjan of Wipper, de oprichter van de Zandacademie. Sinds 1991 organiseert deze academie grootschalige zandsculptuurevenementen in binnen- en buitenland. Het is de grootste organisatie ter wereld op het gebied van zandsculptuur en internationaal kenniscentrum op dit vlak.Foto: Digitaal Dagblad