Start campagne tegen geweld tegen vrouwen

mainImage
Start campagne tegen geweld tegen vrouwen

Meer dan achttien toonaangevende objecten en gebouwen in Nederland kleuren vanaf zondag oranje. Onder meer het Binnenhof, de Erasmusbrug, de Sassenpoort (Zwolle), het Evoluon, de IJsselbrug, de Hartebrugkerk (Leiden) en de Noordwijkse vuurtoren worden oranje aangelicht.

De speciale verlichting heeft te maken met ‘Orange the World', een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen georganiseerd door UN Women, een taakgroep van de Verenigde Naties die zich inzet voor de gelijkberechtiging van vrouwen.

De VN hebben zondag benoemd tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De daaropvolgende campagne duurt tot 10 december. Er doen negentig landen aan mee. Thema is #HearMeToo.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld in haar leven. Dat komt neer op een miljard vrouwen en meisjes. ,,In Nederland is het aantal slachtoffers ook schrikbarend hoog; 45 procent van de vrouwen en meisjes hier krijgt met geweld te maken” , aldus het Nationaal Comité Nederland van UN Women.

Maandagavond zal minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) het Binnenhof in oranje licht zetten.


Foto: Digitaal Dagblad