Stankoverlast in Voorburg van de Haagse Asfalt Centrale

mainImage
Stankoverlast in Voorburg van de Haagse Asfalt Centrale

Er zijn problemen voor de Voorburgers in de omgeving van de Binckhorst, die te maken hebben met een enorme stankoverlast van de Haagse Asfalt Centrale (HAC). Dit meldde het AD gisteren, waarin naar besluitvorming van volgende maand in de Haagse gemeenteraad wordt verwezen.

,,Voorburgse omwonenden klagen nu al regelmatig over stank van de HAC en maken zich zorgen over hun gezondheid'', meldt het AD. De GGD heeft inmiddels de gemeente verzocht om zogenaamde geurhinder in het gebied te bewaken. De gemeente Den Haag heeft erkend dat er regelmatig klachten binnenkomen over de stankoverlast. Het is niet duidelijk of de gemeente de HAC kan dwingen om met al haar activiteiten te stoppen. Belangrijk detail is dat het omgevingsplan voor de nieuwbouw van de Binckhorst in mei door de gemeenteraad wordt besproken.

De verwachting is dat de bewoners van de nieuwbouwwoningen op de Binckhorst nog meer last zullen krijgen van de stank dan de Voorburgers, die nu al aan de noodklok luiden. Zodra het nieuwe College in Voorburg is gevormd, zal er door de wethouders voor deze inwoners de strijd met de HAC en de gemeente Den Haag moeten worden aangebonden. Het is inmiddels duidelijk dat het leefklimaat in Voorburg, vlakbij de Binckhorst, te wensen over laat.

Door Bart Bakker 


Foto: Digitaal Dagblad