‘Staken op Prinsjesdag, véél beter

mainImage
‘Staken op Prinsjesdag, véél beter

Jeroen Pauw heeft de politie in zijn talkshow vrijdagavond de suggestie aan de hand gedaan om de aanstaande stakingacties van de politiebonden (de grootste ooit) niet bij voetbalclubs te houden, maar op Prinsjesdag. De VARA-presentator was snoeihard in vorm, want toen hij bekend moest maken dat ook de voorzieningenrechter de verzoeken van de twee kinderen Lilli en Howick had afgewezen zodat zij zaterdagmorgen op het vliegtuig naar Armenië worden gezet, deed hij een beroep op de aanwezige politievertegenwoordigers om hun staking vannacht al te laten ingaan.

De suggestie Prinsjesdag sneed hout, want het bleek dat men in politiekringen ook aan die mogelijkheid heeft gedacht. ”Als je echt aandacht voor je zaak wilt en het besef wilt laten doordringen dat er echt iets aan de werkdruk bij de politie moet worden gedaan, dan tref je op Prinjesdag precies de juiste mensen”, vond Pauw. ”Bij AZ of Feyenoord gaat het ten koste van mensen die er niks aan kunnen doen.”

Vrijdagmorgen werd tijdens de opening van de Wereldhavendagen in Rotterdam al kort door de politie stil gestaan bij de aankomende acties. Tijdens het interview met Jan Struijs en Gerrit van de Kamp werd overigens duidelijk dat de politie in situaties van onveiligheid hun werk gewoon zullen blijven verrichten


Foto: Digitaal Dagblad