'Stadslogistiek in toekomst volledig uitstootvrij'

mainImage
'Stadslogistiek in toekomst volledig uitstootvrij'

Tweeëntwintig gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), waaronder Leidschendam-Voorburg, stemmen in met de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (GDZES). De gemeenten hebben afgesproken om uiterlijk in 2025 dertig procent minder CO²-uitstoot in het verkeer te realiseren. Door de binnenstedelijke logistiek te verduurzamen kan hiervan een vijfde worden gehaald.

Met deze deal spreken gemeenten en bedrijven af om samen de logistieke sector te stimuleren om bij te dragen aan CO²-reductie. Dit heeft positieve invloed op schone lucht en leefbaarheid, maar ook op de verkeersveiligheid en de economie, doordat efficiëntere logistiek goed is voor bedrijven en consumenten.

Metropoolregio Rotterdam Den Haag


De GDZES is een initiatief van de MRDH. De logistieke sector is een belangrijke pijler van de economie in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Tegelijkertijd zorgt logistiek voor druk op de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Duurzame ambities


De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft er naar om een groene, duurzame woongemeente te zijn. Om dat te bereiken wordt gewerkt aan duurzaam energiegebruik, CO²-reductie en aardgasvrije wijken. Inzetten op uitstootvrije stadslogistiek draagt bij aan het verminderen van CO²–uitstoot in de gemeente. Lees meer over de duurzame ambities in de Duurzaamheidsagenda 2016-2020.

Lees meer


Foto: Digitaal Dagblad