Spoedeisende hulp steeds verder weg

mainImage
Spoedeisende hulp steeds verder weg

Met stijgende verbazing heeft GBLV/Gemeentebelangen kennis genomen van het bericht dat de eerste hulppost in het Bronovo ziekenhuis in de nachtelijke uren gaat sluiten. De spoedeisende hulp voor inwoners van Leidschendam-Voorburg komt daardoor steeds verder weg te zitten. Wat GBLV betreft moet er nu een 24 uurs huisartsenpost in Leidschendam-Voorburg komen.

Freek Steutel, raadslid GBLV/Gemeentebelangen: “Bij het verdwijnen van de spoedeisende hulp uit ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam is door het toenmalige college van B&W in samenwerking met de gemeente Voorschoten geprobeerd om een 24 uurs huisartsenpost in de gemeente te krijgen. De huisartsenorganisatie SMASH zag dat niet zitten. Vanuit de gemeente kon men ook terecht in het Bronovo ziekenhuis.”

GBLV/Gemeentebelangen hecht aan een goede gezondheidszorg in de gemeente; ook als het spoedeisende hulp gaat. Met het wegvallen van de spoedeisende hulp in het Bronovo ziekenhuis moeten de inwoners nu naar het Westeinde ziekenhuis. GBLV ziet dat de spoedeisende hulp steeds verder wordt uitgehold en wil dat het college van B&W actie onderneemt.

Het college moet aan de bak!

Freek Steutel, raadslid GBLV: ”Wij vinden het zorgelijk dat je voor spoedeisende hulp niet in de eigen gemeente terecht kunt. Moeten we straks naar Delft of Den Haag wanneer we spoedeisende hulp nodig hebben? Zie u het voor zich, met een ziek kind op schoot minimaal een half uur reizen met de auto, als je al een auto hebt? Het wordt tijd dat het college actie onderneemt om de spoedeisende hulp in de gemeente te regelen. Wat ons betreft ondersteunt het college bijvoorbeeld het initiatief van een aantal huisartsen waar GBLV/Gemeentebelangen zeer positief over is: een huisartsenpost in KJ44. Als de gemeenteraad daar toch geen jongerenvoorziening wil, dan is KJ44 een prima plek voor een huisartsenpost. Het college moet nu gewoon aan de bak!”

 


Foto: Digitaal Dagblad