Soroptimist Voorburg/ Rijswijk e.o. viert haar 60 jarig bestaan   

mainImage
Soroptimist Voorburg/ Rijswijk e.o. viert haar 60 jarig bestaan   

Op zaterdag 9 juni om 11.00 uur onthult wethouder Astrid van Eekelen op verzoek van de Soroptimistclub Voorburg- Rijswijk e.o. een banner bij de Gobias Expositie in museum Swaensteyn in Voorburg. Deze onthulling gebeurt in het kader van het 60-jarig bestaan van de serviceclub die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International waarvan alleen vrouwen - voor het leven - lid van zijn.

In ruim 120 landen zetten meer dan 75.000 vrouwen hun kennis, vaardigheden en netwerk in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren door middel van projecten en fundraising. De Unie van Soroptimistclubs Nederland, Suriname en Curaçao telt ruim 100 clubs met ruim 3.000 leden.

,,Het gaat goed met de Soroptimist Voorburg/Rijswijk e.o.’’, zegt ClubPresident Caroline van Gent. ,,Er heerst bij ons een prima sfeer. Maandelijks vindt  een bijeenkomst plaats en daarnaast worden er regelmatig activiteiten gehouden. Kortom, het is een inspirerende en gezellige club’’.

Leden

,,Onze afdeling bestaat uit ruim veertig vrouwen’’, vult Casandra Rienstra van de lustrumcommissie aan. ,,We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in ons ledenbestand. We staan open voor een aantal nieuwe leden. De fondsenwervende activiteiten ten behoeve van fundraising voor onze goede doelen zijn onder andere een Bridgedrive, de Koningsdag en het Vriendinnen-diner. Geïnteresseerden kunnen zich altijd via onze website aanmelden’’.

De website is te vinden onder https://soroptimist.nl/nl/clubs/west-Nederland/voorburg/

Door Bart Bakker

 

 


Foto: Digitaal Dagblad