'Sluiting Bronovo dreigt, toekomst Antoniushove onzeker'

mainImage
'Sluiting Bronovo dreigt, toekomst Antoniushove onzeker'

Door een grote reorganisatie van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is de kans aanwezig dat beide ziekenhuizen Bronovo en Antoniushove dicht gaan of dat de zorg wordt afgebouwd. Dit meldt het AD vanochtend. Voor de inwoners uit Leidschendam-Voorburg zou dit grote gevolgen hebben als het gaat om de medische zorg. De beide ziekenhuizen voorzien nog altijd in een grote behoefte.

Het streven van de directie van HMC zou zijn om alleen een groot ziekenhuis over te houden, namelijk het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. Juist dit ziekenhuis heeft in de loop der tijd bij veel inwoners uit Leidschendam-Voorburg om diverse redenen een slechte naam opgebouwd. ,,Te massaal, te onpersoonlijk, lange wachttijden, slechte medische zorg, slecht te bereiken en vrijwel altijd problemen met parkeren'', zijn hiervan enkele voorbeelden.

Juist daarom is iedereen zo blij met Bronovo en Antoniushove waar de menselijke maat en de slogan 'handen aan het bed' nog altijd voorop blijken te staan.

Volgens het AD wordt in januari al de knoop doorgehakt over een mogelijke sluiting van het Bronovo. Het HMC bevestigt aan het AD dat om in de zorg in Den Haag en Haaglanden betaalbaar te houden een grote reorganisatie nodig is. Het personeel is reeds half november ingelicht. De inspectie ontkent dat er een acuut financieel probleem is.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad