Servicepunt Voorburg per 1 januari dicht

mainImage
Servicepunt Voorburg per 1 januari dicht

Vanaf 1 januari 2019 sluit Servicepunt Voorburg de deuren. Om gemeentelijke zaken te regelen kunt u terecht bij Servicecentrum Leidschendam. In het Servicepunt Voorburg aan de Herenstraat 76 konden inwoners in 2017 en 2018 drie dagdelen per week terecht voor het aanvragen van een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. De documenten werden opgehaald in Servicecentrum Leidschendam aan de Koningin Wilhelminalaan 2. Vanaf nu vinden ook de aanvragen daar plaats. In 2019 onderzoekt de gemeente verder wat de wensen zijn van de inwoners op het gebied van openingstijden in Leidschendam.

Snel een afspraak

U kunt tegenwoordig snel terecht voor een afspraak in Servicecentrum Leidschendam, soms nog dezelfde dag. Dat komt doordat het aantal afspraken in het servicecentrum fors afneemt. Dat heeft twee oorzaken. Enerzijds regelt u steeds meer zaken digitaal, waardoor een fysieke afspraak minder vaak nodig is. Daarnaast zijn reisdocumenten sinds 2014 tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. Dat betekent dat de meeste mensen in 2018 een reisdocument bezitten dat tien jaar geldig is. Dat was ook te merken bij Servicepunt Voorburg. De laatste maanden werd slechts van de helft van de afspraakmogelijkheden bij Servicepunt Voorburg gebruik gemaakt.

Thuisservice bij gezondheidsproblemen

Kunt u om gezondheidsredenen niet naar het Servicecentrum komen om een identiteitskaart aan te vragen? Bijvoorbeeld omdat u bedlegerig bent of in een verpleeghuis woont? Maak dan via telefoonnummer 14 070 een afspraak voor de thuisservice. Een medewerker komt dan bij u langs om de aanvraag te regelen. Na ongeveer een week wordt uw ID-kaart bij u thuisbezorgd. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.


Foto: Digitaal Dagblad