Seizoen gaat weer beginnen: Programma Theater Ludens

mainImage
Seizoen gaat weer beginnen: Programma Theater Ludens

Donderdag 13 september 2018

Cabaret / Martijn Koning / Koning van de dieren

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 18,00

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.

Ook in een theater bij u in de buurt.

Zaterdag 15 september 2018

Concert / Tangarine / UITEEN

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 21,00

Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziek duo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen.

Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour en op hun nieuwste album. Net als voor hun vorige plaat gingen ze voor opnames naar de stad Tucson in de Amerikaanse staat Arizona. Daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose: Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

De typische blood harmony in hun tweelingzang is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen. De harmonie wordt dan opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en onrustige afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein. Dit is de soundtrack van hun ontregelde broederschap.

Tangarines nieuwste plaat is de opvolger van de veelgeprezen albums There and back (2016), Move On (2014) en Seek & Sigh (2013). Het wordt de derde keer dat de twee broers in de theaters staan. Net als tijdens hun theatertour From Tucson with Songs (2016-2017) bestaat hun begeleidingsband uit Rolf Verbaant (gitaar/pedal steel), David Corel (bas) en Robin Buijs (drums).

Arnout Brinks: gitaar, zang Sander Brinks: gitaar, zang Rolf Verbaant: gitaar, pedal steel Robin Buijs: drums David Corel: bas tangarine.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 20 september 2018 UITVERKOCHT

Cabaret / Youp van ’t Hek / Met de kennis van nu (try out)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 16,50 (eenheidsprijs)

Met de kennis van nu is een van de meest gebezigde termen van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Volgens hem hoort blunderen bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt u zelf?

Hoeveelste programma van Youp het is? Hij heeft geen idee. Hij werkt gestaag door. En met oneindig veel plezier. Plezier dat hij wil overdragen aan zijn overvolle zalen …

Informatie voor de media:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Theater Ludens. Telefoonnummer: 070-3864880.

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl.

De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.


Foto: Digitaal Dagblad