Scouts vangen ‘ontsnapte dierentuindieren’

mainImage
Scouts vangen ‘ontsnapte dierentuindieren’

In het zonovergoten Rijswijkse bos was het afgelopen weekend een drukte van jewelste. Bijna zestig jonge scouts uit de regio Vlietstreek hielpen Ranger Teddy bij het vangen van zijn ontsnapte dieren tijdens een spannende vossenjacht. Gelukkig lukte het de kinderen om alle dieren te vinden.

De Beverscouts van scouting De Jaguars, De Hoeve, St. Maarten-Hildegard, Orion, Hubertus-Brandaan en De Damherten werkten samen om alle tien ontsnapte dieren te vangen. Voor de kinderen was het erg leuk om in zo’n grote groep te spelen. Voor de leiding van de kinderen was het een mooie gelegenheid om samen te werken en er een nog groter feest van te maken dan de gewone opkomsten op zaterdag al zijn. Er werd door de groepjes fanatiek door het bos gerend om de vrolijk verklede ‘vossen’ te pakken te krijgen. ‘Superleuk!’ vonden de kinderen, ‘maar nu heb ik wel erg dorst.’ Geen probleem, want de ochtend werd afgesloten met een lekkere beker limonade en een snoepje. De Bevers hebben nu alweer zin in de volgende grote activiteit. Dat is de Beverdoedag, die altijd in juni plaatsvindt.

Ben je 4-7 jaar oud, houd je van avontuur en wil je ook eens komen kijken bij de Bevers? Kijk dan op vlietstreek.scouting.nl en vind een groep bij jou in de buurt.


Foto: Digitaal Dagblad