Voorburgs Dagblad | Scooterrijders en fietsers afstappen (!)

Scooterrijders en fietsers afstappen (!)

mainImage
Scooterrijders en fietsers afstappen (!)

Juist op het moment dat het stralend weer is en de terrassen in het Huygenskwartier vol stromen, razen er dagelijks scooters op volle snelheid door het winkelgebied. Ook de hard rijdende fietsers en wielrenners zorgen regelmatig voor overlast. Het is voor de wandelaars, het winkelend publiek en de bezoekers aan de horecazaken dan ook iedere keer goed oppassen dat ze niet van de 'sokken' worden gereden.

Het probleem, dat al jaren aan de gang is, blijkt voor politie en handhaving dusdanig groot dat ze het niet kunnen oplossen. Er worden weliswaar af en toe controles met betrekking tot de scooters uitgevoerd en bekeuringen uitgeschreven, maar het lost dit probleem niet op.

De ergernis van diverse horeca-ondernemers wordt dan ook dusdanig groot dat ze gisteren een bord in de Kerkstraat hebben geplaatst met de duidelijke boodschap dat het hier om een wandelpromenade gaat. Dit leverde vervolgens weer boze reacties van fietsers op. Kortom, het initiatief van de ondernemers is weer een triest voorbeeld dat het hoogste tijd wordt dat het Huygenskwartier wellicht helemaal scooter- en fietsvrij moet worden.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad