Scholen starten weer; Breng kinderen te voet of met fiets

mainImage
Scholen starten weer; Breng kinderen te voet of met fiets

Vandaag beginnen de scholen in Rijswijk weer. Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om een week lang de auto te laten staan en hun kind(eren) te voet/per fiets naar school te brengen. Zo wennen kinderen aan de schoolroute en start het nieuwe schooljaar veilig.

U kent ze vast: spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor schooljaar 2018-2019 werd de campagne op maandag 20  augustus gelanceerd. De inzet van bijbehorende materialen loopt in elke regio een week voorafgaande aan de start van de scholen tot 2 weken daarna.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer.

 


Foto: Digitaal Dagblad