'Schade van windmolen zoveel mogelijk beperken'

mainImage
'Schade van windmolen zoveel mogelijk beperken'

De bij de bewonersgroep van de Windturbine Vietzone zeer betrokken wethouder Astrid van Eekelen verliet gisteravond de bijeenkomst van de businessclub VOC om naar een bewonersavond in het Zeeheldenkwartier in Leidschendam van de windmolen te gaan. Ook zij hoorde dat de meeste bewoners de hoop min of meer hebben opgegeven dat de windmolen aan de Westvlietweg op Haags grondgebied zal verdwijnen. Ondanks dat er volgend jaar nog een zitting komt bij de Raad van State inzake de verleende vergunning.

De eerder getrokken conclusie vanuit de politiek dat het weghalen van de windmolen een miljoenenclaim gaat opleveren, staat nog steeds overeind. De bewonersgroep rest daarom niets anders om naar 'plan B' over te gaan. Dit houdt onder meer in om het draaien van de beruchte windmolen zoveel mogelijk te beperken en er voor zorgen dat de overlast afneemt. Een aantal bewoners heeft inmiddels aangegeven de mogelijkheden tot verhuizen serieus te onderzoeken.

Astrid van Eekelen, blijft net als collega-wethouder Liesbeth van Tongeren van de gemeente Den Haag, knokken om de overlast te laten verdwijnen. Beide wethouders gaan hiervoor een (ambitieus) document opstellen en uitwerken.

Diverse aanwezigen schrokken van de opmerking dat burgemeester Klaas Tigelaar aangaf dat hij namens de gemeente niet kan garanderen dat er geen windmolens meer bijkomen. Het College van Den Haag is er inmiddels door alle protesten er wel van doordrongen dat windmolens en Leidschendam-Voorburg niet samen gaan. Sterker nog, de protesten zullen ook in de toekomst fel blijven.

Door Bart Bakker

 

 


Foto: Digitaal Dagblad