Voorburgs Dagblad | SamenLoop voor Hoop Haaglanden te gast bij Radio Midvliet

SamenLoop voor Hoop Haaglanden te gast bij Radio Midvliet

mainImage
SamenLoop voor Hoop Haaglanden te gast bij Radio Midvliet

De dinsdagavonden bij radio Midvliet hebben een paars tintje! Op dinsdag 1 mei was voorzitter Edwin Langeweg te gast op de dinsdagavond uitzending van 20.00 tot 21.00 uur. Hij vertelde daar over het ontstaan van de Samenloop in de jaren tachtig in Amerika, Relay for Life, en over de historie van de editie Haaglanden.

De mooie locatie, Park Vreugd en Rust is deze keer gekozen omdat de locatie van de eerdere edities bij Leidsenhage niet mogelijk was wegens de verbouwingen aldaar. De maatschappelijke betrokkenheid van de lokale bedrijven en gemeenschap is erg groot. Dinsdag 8 mei was Lineke Vermaat van team La Vita te gast. De naam van het team, La Vita, staat voor “ het leven”.

Zij vertelde over het ontstaan van haar team dat zes jaar geleden is opgestart. De speciale acties van het team, de loterij, de voorbereidingen en de marktkraam regelt zij samen met drie andere dames. Zij vindt het mooi om mee te doen omdat je daar mee je bijdrage kan leveren aan onderzoek van medicijnen tegen kanker. Zij heeft in haar omgeving mensen verloren en ook nu vechten mensen tegen deze ziekte. De fragmenten zijn terug te luisteren via midvliet.nl.

De komende dinsdagavonden zijn er nog twee deelnemers die bij Midvliet gaan vertellen over hun motivatie mee te doen aan deze Samenloop. Dinsdag 15 mei kunt u luisteren naar Marjolein van der Meer van het DreamTeam en op de laatste dinsdag voor de samenloop, 23 mei vertelt Mickey van Leersum over wat haar beweegredenen zijn. Radio Midvliet gaat ook live uitzenden tijdens de SamenLoop!

Volgende week gaan we u op de hoogte brengen van het gehele entertainmentprogramma tijdens Samenloop! We willen u nu al graag vertellen dat op zaterdagavond de fantastische band The Raspers bij ons komt spelen. Komt u kijken?

Bron: Samenloop voor Hoop Haaglanden.


Foto: Digitaal Dagblad