Samen kunst kijken in Voorburg

mainImage
Samen kunst kijken in Voorburg

Florence organiseert samen met de Bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg  in oktober en november de workshops ‘Samen Kunst Kijken’. Mensen van 60 jaar en ouder gaan in groepsverband naar kunst kijken. De workshop is onderdeel van de Florence Kunst Werkplaats en laat deelnemers op een leuke en ontspannen manier details op schilderijen ontdekken.

De workshops vinden plaats op vrijdag 5, 12, 19, 26 oktober en 2 november van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg aan de Koningin Julianalaan 257. Zowel beginners, als mensen die al eerder een reeks workshops hebben gevolgd zijn welkom. De kunstwerken die deze bijeenkomsten getoond en besproken worden staan in het teken van ‘ontmoetingen’. De kosten voor de vijf bijeenkomsten zijn 35 euro voor leden van de bibliotheek en 45 euro voor niet-leden. Opgeven kan via www.bibliotheekaandevliet.nl/agenda

Details bekijken

“We gaan met elkaar bespreken wat er allemaal te zien is in een schilderij”, vertelt Naomi Lamens. “We hebben het over wat zien we, waar we dat aan zien en wat dat zegt.” Naomi die zelf kunstzinnig therapeut is, weet als geen ander dat iemands oog vaak wordt getrokken door een specifiek detail. “Al die details die we zien, gaan we gezamenlijk bekijken en bespreken. Daarmee onderzoeken we de betekenis van het schilderij.” Alle deelnemers krijgen de bekeken kunstwerken, afgedrukt op goede kwaliteit papier, mee naar huis.

Actiever leven
De Florence Kunst Werkplaats maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden.

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 3.400 medewerkers en ruim 1.600 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad