Samen aan de klus in het groen

mainImage
Samen aan de klus in het groen

De Natuurklusdag geeft kinderen en rol in de natuur. Op vrijdag 2 november 2018 vindt de eerste Natuurklusdag plaats.  Een dag waarin vrijwilligersgroepen in het groen samenwerken met kinderen van de naschoolse opvang, met als doel te ontdekken wat je voor de natuur kunt betekenen als je samen de handen uit de mouwen steekt.

De kinderen van Buitenschoolse opvang de Fontein (Vlietkinderen) gaan aan de klus op Buitengoed Dorrepaal.

De Natuurklusdag is een initiatief van De Groene Motor. “Met deze pilot ontdekken kinderen dat samenwerken voor het groen in de buurt belangrijk en nuttig is. Vrijwilligersgroepen in de provincie werken elke dag aan een groene omgeving en deze dag helpen de kinderen een handje mee,” aldus Fabian Paf, coördinator De Groene Motor. Met de ervaringen van deze groepen kunnen in 2019 meer vrijwilligersgroepen nieuwe samenwerkingen starten met lokale kinderopvang en basisscholen.

Tim van Pagee, clustermanager van BSO de Fontein: “Vlietkinderen ondersteunt dit soort initiatieven van harte, aandacht voor natuur en het milieu is belangrijk voor het gezond opgroeien van onze kinderen. De Natuurklusdag past ook goed binnen ons samenwerkingsverband met Dorrepaal.”

 

De Groene Motor is het provinciaal programma van de Provincie Zuid-Holland om het groen. Voor meer informatie: www.zuidhollandslandschap.nl/de-groene-motor

 

Foto: F. Scheplitz/Imagetree


Foto: Digitaal Dagblad