Sabrina van den Heuvel (VVD) over mogelijke sluiting ziekenhuizen

mainImage
Sabrina van den Heuvel (VVD) over mogelijke sluiting ziekenhuizen

Sabrina van den Heuvel, raadslid van de VVD in Leidschendam-Voorburg met zorg in haar portefeuille, heeft naar aanleiding van de berichtgeving over de afbouw en of sluiting van Bronovo en Antoniushove gisteravond meteen vragen aan het College gesteld.

,,Ik heb de petitie gezien en snap zeker de zorgen van de lezers van Voorburgs Dagblad. Er is nu veel onduidelijk en daardoor onzekerheid'', reageert Sabrina van den Heuvel. ,,Als VVD zetten we in op kwalitatieve en goede bereikbare zorg voor al onze inwoners. Daarom vinden we het heel belangrijk dat de wethouder hier goed bovenop blijft zitten! Ik heb dan ook vragen gesteld of het College (voldoende) aan tafel zit, hoe het College een mogelijke sluiting van Antoniushove in het kader van de bereikbaarheid van zorg ziet, maar vooral ook dat zij er bij de zorgpartijen op moet aandringen dat onze inwoners goed worden meegenomen in de communicatie de komende weken. Goed bereikbare zorg is het uitgangspunt''.

Door Bart Bakker

Voorburgs Dagblad houdt momenteel een petitie waarin lezers kunnen aangeven dat zij de ziekenhuizen open willen houden. Belangrijk is dat u hiervoor een mailtje stuurt naar [email protected]  met als onderwerp: ‘Ik wil graag dat Antoniushove en Bronovo behouden blijven’, want we willen ook een stapel uitgeprinte mails persoonlijk aanbieden. U bent dan ook vrij om uw argumentatie er in te zetten, die we dan eventueel kunnen publiceren, maar dat is niet noodzakelijk.

In januari gaan er beslissingen worden genomen door de directie van HMC Haaglanden over beide ziekenhuizen. Tot 15 januari houden we deze online petitie. Het resultaat zullen we aan de directie van HMC en de minister van Zorg (Bruno Bruins) gaan aanbieden.


Foto: Digitaal Dagblad