Rudy Bennet in de Vinylclub bij Midvliet FM

mainImage
Rudy Bennet in de Vinylclub bij Midvliet FM

Op zaterdag 8 september tussen 12:00 en 14:00 uur is Rudy Bennett te gast in het ‘gouwe-ouwe programma’ de Vinylclub bij Midvliet FM.

Rudy Bennett werd in 1942 geboren in Den Haag. Zijn echte naam is Rudy van den Berg, maar iedereen kent hem als Bennett. Zijn muzikale carrière begon in 1961 als zanger van The Ricochets. Met deze groep speelde hij in het voorprogramma van de Rolling Stones in 1964. Dit roemruchte concert staat hem nog bij als de dag van gisteren. Na dit concert veranderde de naam van de groep in the Motions en de naam van Rudy veranderde van Ritchie Clark in Rudy Bennett.

De groep The Motions, verder bestaande uit Robbie van Leeuwen, Henk Smitskamp en Sieb Warner zou het ver brengen, ook in het buitenland en werden alom geprezen als beste beatgroep van Nederland.

Ook de solocarrière van Rudy begon in deze tijd en kwam in een stroomversnelling. Zijn latere muzikale stappen zullen tijdens de uitzending zeker voorbij komen. Vooral de laatste jaren is er veel gebeurd rond Rudy. Zo werkte hij onder meer mee aan De Pioniers van de Nederpop, verscheen er onlangs een cd-box van The Motions en in de uitzending komt ook de komende theatertour ‘Rot op met die geraniums’ aan bod. Deze tour gaat in oktober 2018 van start gaat.

Kortom: genoeg te bespreken en er is ook genoeg muziek om te laten horen als Rudy Bennett te gast is in de Vinylclub op zaterdag 8 september tussen 12:00 en 14:00 uur.

Buddy Netwerk in Kakafonie bij Midvliet

Op zondag 9 september komt Wim van Polanen naar de studio van Midvliet om in het programma Kakafonie te vertellen over het Buddy Netwerk in Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en de regio.

Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte (dit zijn vaak personen met een zeer gering sociaal netwerk) en mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Om de leefwereld van de cliënten, de ‘maatjes’, te verruimen is men op zoek naar vrijwilligers (buddy’s) die hier graag een bijdrage aan leveren.

Een buddy is een door Buddy Netwerk professioneel getrainde vrijwilliger die gedurende een jaar lang twee tot vier uur per week of per twee weken persoonlijk contact onderhoudt met een cliënt (een maatje). Een buddy biedt een luisterend oor, is betrokken en draagt actief bij aan het versterken van het sociale netwerk van het maatje. Naast aandacht voor de beleving van het ziek zijn, kan er ook behoefte zijn om juist dingen te ondernemen die (nog) wel kunnen, zoals bijvoorbeeld een keertje een bezoek aan het strand, naar de markt, of het delen van een hobby.

 

Als je of u hier meer over wilt weten, luister dan op zondag 9 september naar Midvliet. Om 12:30 uur schuift Wim van Polanen in Kakafonie aan om alles over het Buddy Netwerk te vertellen.

Woodshop live in Kakafonie bij Midvliet FM

Op zondag 9 september om 13:05 uur is er een live-optreden in Kakafonie van de formatie Woodshop. De formatie is onlangs de studio ingegaan om opnames te maken; daar zal uiteraard wat van te horen zijn in Kakafonie, maar de band treedt ook live op.

Woodshop maakt songs die de luisteraar een verhaal vertellen. Zo gaat het gevoelige ‘Swallow’ over repressie binnen een relatie, wordt in het duistere ‘Walls’ duidelijk wat de gevolgen van leven in angst zijn en is ‘Man on the beach’ een filosofisch sprookje over verlangen en bezit. Naast liedjes waar men even stil van wordt, heeft de band ook luchtiger nummers op het repertoire. Wie kent niet het verlangen er even tussenuit te knijpen wat in ‘I’m off’ wordt bezongen?

Behalve een uitbreidend aantal eigen nummers vindt de band het ook leuk om covers ten gehore te brengen.  Daarbij wordt meer bekend werk, zoals ‘Rosie’ van Claw Boys Claw en ‘Small Town Boy’ van Bronski Beat afgewisseld met minder bekend werk, zoals ‘Lover I don’t have to love’ van Bettie Serveert en ‘Doubt’ van Boxer Rebellion.

Kijk voor meer informatie op www.woodshopmusic.nl.

Op zondag 9 september om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met de formatie Woodshop als ze live optreden in de studio.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal (1)916 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45, via de website (www.midvliet.nl) en via de Midvliet app voor je tablet of smartphone.


Foto: Digitaal Dagblad