Rijswijk loopt voor op Ldam- Vbg: 'Trouwen op zondag mogelijk'

mainImage
Rijswijk loopt voor op Ldam- Vbg: 'Trouwen op zondag mogelijk'

Vanaf 1 januari 2019 kan er ook op zondag getrouwd worden in Rijswijk. Dat zegt het College op schriftelijke vragen van Gemeentebelangen Rijswijk en de VVD Rijswijk.

In tegenstelling tot ons omringende gemeenten was het tot op heden niet mogelijk om op zondag in Rijswijk te trouwen. Eigenaren van Landgoed Te Werve, Savarin en Herberg Vlietzigt hadden eerder dit jaar kenbaar gemaakt dat hier wel behoefte aan was.

Jeffrey Keus en Coen Sleddering, fractievoorzitters van Gemeentebelangen Rijswijk en VVD Rijswijk, stelden deze kwestie via Artikel 44 vragen aan de orde bij het College. “Rijswijk kent veel prachtige trouwlocaties waarvan sommige tot de populairste van Nederland behoren”, aldus de partijen in een gezamenlijke brief. “Deze tot de verbeelding sprekende locaties en de gunstige centrale ligging van Rijswijk, maken dat vele stellen – zowel van binnen als buiten de gemeentegrenzen – voor Rijswijk kiezen om elkaar het ja-woord te geven.” Het niet kunnen trouwen op zondag is volgens de twee partijen “een gemiste kans aangezien de zondag steeds populairder wordt onder paren die willen trouwen.”

Het College is het eens met Keus en Sleddering, zo werd duidelijk in de beantwoording op de raadsvragen: “In het Reglement Burgerlijke Stand 2018, dat op 4 december 2018 door ons is vastgesteld, is de mogelijkheid van trouwen/geregistreerd partnerschap op zondag (niet zijnde een officiële feestdag) opgenomen, uitsluitend op de buitenlocaties.”


Foto: Digitaal Dagblad