Resto VanHarte Rijswijk goede doel bij 'Lazy Sunday'

mainImage
Resto VanHarte Rijswijk goede doel bij 'Lazy Sunday'

Een interview met Hanni van Waasdijk over Resto VanHarte, een initiatief om eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan door mensen de gelegenheid te geven om een gezellige maaltijd met elkaar te nuttigen. Zij zijn op Lazy Sunday, een culinaire cruise, het goede doel. 

De oprichter Fred Beekers van Resto VanHarte startte 15 jaar geleden met zijn initiatief om vaders te emanciperen in het vadercentrum Adam in Den Haag. Dit mondde uit in de oprichting van Resto VanHarte, waar in eerste instantie alleenstaande vaders een maaltijd bereidden en samen aten.  Door het succes werd deze maatschappelijke functie uitgebreid tot een resto waar iedereen VanHarte welkom is, maar het voornaamste doel blijft: eenzaamheidsbestrijding en mensen uit een isolement halen, met elkaar in contact komen en samen positieve dingen ondernemen,, Met nu al meer dan 60 vestigingen door heel Nederland proberen wij het verschil te maken'', aldus Hanni van Waasdijk.Hoe ben jij met Resto vanHarte in aanraking gekomen?

Hanni: "Vanuit de gemeente Rijswijk is er een project gaande om sociale doelen aan elkaar te verbinden om op deze wijze ook mensen aan elkaar te verbinden. Aangezien ik als restaurantmanager bij Resto VanHarte heb gewerkt, probeer ik vanuit mijn huidige rol voor de gemeente ook Resto VanHarte te betrekken in dit project. Resto VanHarte helpt mensen met eenzaamheidsvraagstuk uit een isolement en betrekt hen bij de samenleving."Wat is er gaande op Lazy Sunday 16 september?

Hanni: "Heel fijn dat Resto VanHarte als goed doel is uitgekozen door de hotel/restauranthouders in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk.  Restaurant/hotel/spa Savarin eigenaar Patrick van Zuiden benaderde mij vanuit zijn functie als culinaire organisator van Armada aan de Vliet op 15 september met de vraag of Resto VanHarte, KinderResto Rijswijk interesse had in een fundraising voor het optimaliseren van het KinderResto. Dit omarmden wij natuurlijk meteen, stichting Van Harte kan op deze manier een nog betere bijdrage leveren aan fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen met een maatschappelijke achtergrond."

De regionale ondernemers Joey de Kruijf (Central Park by Ron Blaauw), Niven Kunz (restaurant Niven), Marko Karelse (Villa la Ruche), Erik Tas (restaurant Bij Erik), Leo van Langh (Brasserie de Koepel) en Patrick van Zuiden (Savarin) organiseren een culinair hoogstandje, al varend op de Vliet en hopen samen met de gasten aan boord te werken aan een betere toekomst voor kinderen met hun initiatief: Lazy Sunday, een culinaire Cruise.

Hanni: "Wij zijn hier natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Het fijne is ook dat Resto VanHarte een kleine samenleving op zich vormt. Mensen komen in contact, rijden met elkaar mee, gaan samen sporten en in sommige gevallen ontstaan er zelfs (werk) relaties. Van een klein initiatief tot een landelijk maatschappelijk doel, mooier kan toch bijna niet?"

Toegangskaarten voor Lazy Sunday zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants.

Door Angelique Starreveld


Foto: Digitaal Dagblad