Reacties op mogelijke sluiting ziekenhuizen (1)

mainImage
Reacties op mogelijke sluiting ziekenhuizen (1)

Onze redactie ontvangt veel mails over de plannen om Bronovo en Antoniushove af te bouwen of te sluiten. Een aantal steunbetuigingen voor behoud van de ziekenhuizen bevat een toelichting. Een selectie van de diverse reacties, deel 1.

Bloema Koenraads:,,Als deze twee ziekenhuizen weg zijn dan is er helemaal geen tijd meer voor de patiënten. Juist in het Anthoniushove en Bronovo is dit nog steeds niet het geval. In het Westeinde daar in tegen bestaat dit probleem al jaren. Je voelt je er een nummer en geen patiënt''.

Willemijn Derks: ,,Ik wil graag dat Bronovo en Antoniushove behouden blijven . Ik vind het Westeinde geen fijn Ziekenhuis. Het is idioot om maar 2 ziekenhuizen te hebben in Haaglanden . De aanrijtijden worden veel te hoog in de drukke stad. Het is kapitaalvernietiging , er is net veel verbouwd, belachelijk idee''.

Robbie van der Herp: ,,Absurd. Dat onze ziekenhuizen dicht gaan, het wordt een bananenrepubliek door de marktwerkende VVD. Een slopershamer. Dit gaat levens kosten en ten koste van onze gezondheid. Behoud onze ziekenhuizen''.

P. Noordermeer: ,,Ik protesteer met klem tegen sluiting van ziekenhuizen Bronovo en Antoniushove. Zeer onverantwoord beleid, waar Hagenaars de (ontoelaatbare) gevolgen van zullen gaan ondervinden. Dit kan en mag geen doorgang vinden''.

Rijk van Marion: ,,Dank voor uw initiatief dat ik van harte ondersteun. Beide ziekenhuizen zijn up to date, er hebben renovaties plaatsgevonden en er zijn veel investeringen gedaan. Sluiting betekent een grote kapitaalvernietiging en, nog belangrijker, een aanzienlijke achteruitgang in de patiëntenzorg onder meer qua bereikbaarheid. Grootschaligheid heeft niet alleen maar voordelen. Er zijn meer aspecten dan alleen financiële''.

Rob Berg: ,,Ik ben tegen de sluiting van de ziekenhuizen. Vanuit Leidschendam, Mariahoeve en Wassenaar duurt het te lang voordat je in het Westeinde kan zijn. Ben in beide ziekenhuizen wel eens  geholpen. In het Antoinus kan ik het met niet herinneren omdat het me  geboorte was. maar in Bronovo voor een gebroken arm. Ik kan nu vanaf mijn balkon op Antoniushove kijken en dat geeft me toch een goed gevoel''.

Ook uw mening geven of aangeven dat u de ziekenhuizen wilt behouden? Mail naar [email protected] 

 

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad