Raakt Ypenburg z’n laatste heli kwijt?

mainImage
Raakt Ypenburg z’n laatste heli kwijt?

Ypenburg als vliegbasis lijkt straks voor goed verleden tijd en GroenLinks heeft meteen een voorsprong op de toekomst genomen met het voorstel om van de ruimte aan de Spoorlaan een zonneweide te maken. Een tiny forest mag ook. Dat is een dichtbegroeide stadse jungle. Maar eerst wil GroenLinks weten of het eigenlijk wel waar is of de gemeente de steun voor de helihaven op Ypenburg daadwerkelijk intrekt, zoals afgesproken in het coalitieakkoord 2018-2022? En ook welke vergunningsaanvragen er nog liggen en welke procedures er nog lopen, die het einde van een tijdperk kunnen vertragen?

Duidelijk is dat GroenLinks haast heeft. De partij bulkt van de duurzaamheidsambities en ‘’wil in elk geval een plek die voor geen overlast zorgt voor omwonenden.’’

‘’Logisch’’, vindt Dagblad070-stadswacht drs. Maarten Hulscher. ‘’Maar ik zou natuurlijk wel graag willen weten of iedereen van GroenLinks ook keurig in een elektrische auto rijdt en niet vliegt. Het is op deze manier wel een erg dwingende partij aan het worden in Den Haag, met landelijk een partijleider, die niet eens eigen teksten kan schrijven. Die pikt ie schaamteloos van Vincent Bijlo.


Foto: Digitaal Dagblad