Raadslid Van der Gronde: 'Luchtverontreiniging aanpakken'

mainImage
Raadslid Van der Gronde: 'Luchtverontreiniging aanpakken'

GroenLinks liet zijn stokpaardje gelden als het gaat om de luchtvervuiling. Zo kwam raadslid Marie-Christine van der Gronde met de bewering dat Leidschendammers, Voorburgers en Stompwijkers ziek zouden worden van de verontreinigde lucht binnen de gemeente.

Dit zou dan onder andere komen omdat Leidschendam-Voorburg tussen een aantal snelwegen is gelegen. Van der Gronde kwam met een voorstel om de luchtkwaliteit bij ouderen en kinderen te gaan meten. Als het raadslid van GroenLinks echt had willen doorpakken, dan zou ze meteen de luchtverontreiniging in bijvoorbeeld het Huygenskwartier moeten laten meten, waar de uitlaatgassen van scooters voor een onaangename sfeer zorgen.

Maar aangezien handhaving en de wijkagent de scooter-terreur nog altijd niet onder controle hebben, zullen inwoners, ondernemers en spelende kinderen de uitlaatgassen nog altijd dagelijks inademen.

Wethouder Van Eekelen heeft de gemeenteraad toegezegd om met suggesties te komen om de luchtverontreiniging tegen te gaan. De oplossing is echter simpel. Start gewoon met een pilot in de Herenstraat....

Door Bart Bakker

 

.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad