Popelen op Schakenbosch begonnen

mainImage
Popelen op Schakenbosch begonnen

Afgelopen zondag werd in het voorportaal van de Hulp en Heilkerk op Schakenbosch de eerste popelmiddag georganiseerd door het burgerinitiatief 1 plus 1 dat graag een wijkleercentrum wil ontwikkelen. Een wijkleercentrum is de ontmoetingsplek van de buurt waar buurtbewoners en belangstellende kennis en ervaring uitwisselen om gezamenlijk iets vorm te geven dat wat ieder individu afzonderlijk nooit had gekund. Popelen staat voor met erg veel zin ergens aan willen beginnen.

De eerste stap was een uitnodiging aan de buurt om zich te laten informeren en zelf ideeën aan te dragen. De aanwezigen waren enthousiast over het initiatief en de eerste ideeën werden geboren. Populair waren tekenen en schilderen, klussen en fietsen maken. De opzet is om de komende periode meer ideeën en capaciteiten van buurtbewoners en belangstellenden in kaart te brengen. De eerste bijeenkomst leverde al twintig bijzondere vaardigheden op van mensen die bereid zijn deze vaardigheid met andere te delen.

Hans van Ierland initiatiefnemer vertelt ontzettend blij te zijn met de mogelijkheid die Meyer Bergman Erfgoed Ontwikkeling hem geboden heeft om op deze manier vanuit de wijk het initiatief verder te kunnen ontwikkelen. In de visie van de projectontwikkelaar is er naast het gezondheidscentrum ook ruimte voor maatschappelijke activiteiten op Schakenbosch. De gebruiksovereenkomst voor het voorportaal van de kerk werd op 15 juni getekend.

Met de popelmiddag is de eerste stap gezet. Actieve bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom om mee te popelen op een van de volgende bijeenkomsten. Deze zijn iedere zondag van 10:30 tot 12:00 uur en iedere dinsdag van 19:30 tot 21:00 uur. Op zaterdag zijn we geopend voor bezoekers en belangstellenden van 9:00 tot 16:00 uur. Heeft u ideeën en of vaardigheden die u met andere wil delen dan vinden we het leuk als u mee popelt. De koffie en thee staan in ieder geval klaar. Het adres is Hulp en Heilkerk, Veursestraatweg 185.


Foto: Digitaal Dagblad