Petitie en mailactie sluiting Antoniushove/Bronovo

mainImage
Petitie en mailactie sluiting Antoniushove/Bronovo

Voorburgs Dagblad is een online petitie gestart om de beide ziekenhuizen Bronovo en Antoniushove in de huidige omvang te laten voortbestaan. Na de publikatie in Voorburgs Dagblad over de afbouw en de daaropvolgende sluiting van Bronovo en Antoniushove kwamen er de afgelopen dagen al duizenden reacties binnen. Het zit veel mensen enorm hoog dat de zorgpremie omhoog gaat maar dat de medische zorg in ziekenhuizen verder afneemt.

De beide ziekenhuizen voorzien nog altijd in een grote behoefte. Het streven van de directie van HMC zou zijn om alleen een groot ziekenhuis over te houden, namelijk het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. Juist dit ziekenhuis heeft in de loop der tijd bij veel inwoners uit Leidschendam-Voorburg om diverse redenen een slechte naam opgebouwd. ,,Te massaal, te onpersoonlijk, lange wachttijden, slechte medische zorg, slecht te bereiken en vrijwel altijd problemen met parkeren”, zijn hiervan enkele voorbeelden.

Juist daarom is iedereen zo blij met Bronovo en Antoniushove waar de menselijke maat en de slogan ‘handen aan het bed’ nog altijd voorop blijken te staan.

In januari gaan er beslissingen worden genomen door de directie van HMC over beide ziekenhuizen. Tot 15 januari houden we deze online petitie. Het resultaat zullen we aan de directie van HMC en de minister van Zorg (Bruno Bruins) gaan aanbieden.

De online petitie is via deze link te vinden.

Belangrijk is echter dat u een ook mail stuurt naar [email protected] met als onderwerp. ‘Ik wil graag dat Antoniushove en Bronovo behouden in de huidige vorm behouden blijven’, want we willen de stapels mails persoonlijk gaan bieden. U bent dan ook vrij om argumentatie er in te zetten, maar dat is niet noodzakelijk


Foto: Digitaal Dagblad