'Overvliegen' van Scouting Hubertus-Brandaan succes

mainImage
'Overvliegen' van Scouting Hubertus-Brandaan succes

Het jaarlijkse overvliegen van Scouting Hubertus-Brandaan was weer een groot succes. Traditioneel wordt er aan de start van het scoutingseizoen ‘overgevlogen’. De oudste kinderen elke speltak ‘vliegen’ symbolisch over naar de nieuwe speltak. Scouting Hubertus-Brandaan kijkt tevreden terug naar de overvliegopkomst van afgelopen zaterdag. Dit jaar had het overvliegen een speciaal karakter: voor het eerst werd er overgevlogen met een waterfiets.

Zaterdag  verzamelden alle Bevers, Welpen, Waterscouts, Wilde Vaarders, Loodsen, staf en bestuur van Scouting Hubertus-Brandaan in de Delftse Hout. Alle kinderen werden ingedeeld in tien groepjes bestaande uit alle speltakken. “De leeftijdsgemengde groepjes waren voor ons erg leuk als Bevers!” Aldus Mathéo de la Croix, een van de jongste leden. “Zo leer je ook de oudere kinderen van de andere speltakken goed kennen. Ze hebben de ons als jonkies goed geholpen.”

Eerst moest er gepuzzeld en gespeurd worden. Elk groepje kreeg een ‘vervaagde’ kaart van de Delftse Hout mee. Op de kaart waren een aantal rode vlekken te vinden. Deze vlekken bestreken een gebied van zo’n 50m2. In dit gebied konden puzzelstukjes gevonden worden. Wanneer een groepje alle puzzelstukjes compleet had kon er een afbeelding van Huubje, de mascotte van Scouting Hubertus-Brandaan, gepuzzeld worden. Uiteindelijk had het groepje van Wilde Vaarder Dagmar als eerste de puzzel compleet. “We waren superblij! We hadden echt goed ons best gedaan.” Vertelt Dagmar trots.

Ren je Rot!

Geheel in de geest van Martin Brozius speelde de kinderen onder leiding van staflid Wiebo het in Nederland wereldberoemde spel Ren je Rot! Er waren voor de voor de verschillende speltakken leeftijdseigen vragen. Hier ging het groepje van Wilde Vaarder Niels er met de winst vandoor.

Overvliegen

Na het speuren, puzzelen en rennen was het tijd voor het overvliegen. Met een waterfiets gingen de overvliegers van de ene speltak naar de andere toe. Sommige kinderen haalde (al dan niet bewust) een nat pak. Gelukkig was het prachtig weer en was het water schoon.

Voor iedereen

Scouting Hubertus-Brandaan is een vereniging voor kinderen vanaf vier jaar oud en heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Hubertus-Brandaan is een eigentijdse vereniging met een breed scala aan indoor- en outdooractiviteiten. In het park, op het water en rondom het mooie clubgebouw.

Alle leeftijdsgroepen bieden plaats aan jongens en meisjes. Voor elke leeftijdsgroep is er een eigen ‘Speltak’. In welke Speltak een lid ook zit: het gaat erom samen actief bezig te zijn. Met de afwisselende in- en outdooractiviteiten, waarbij de leden vaak ook nog iets leren. Bij Scouting Hubertus-Brandaan is telkens iets anders beleven!

De groep is gehuisvest in een prachtig pand langs de Vliet, aan het Oosteinde 144 op de grens van Leidschendam en Voorburg. Een uitstekende uitvalsbasis voor alle activiteiten. In tegenstelling tot veel andere scoutinggroepen in de regio is bij de Hubertus-Brandaan van het traditionele scoutinguniform geen sprake. Een blauwe sweater en T-shirt vormen het visuele kenmerk.Staflid Wiebo en Huubje.


Foto: Digitaal Dagblad