Overlast sloop voormalig CBS-gebouw tart iedere beschrijving

mainImage
Overlast sloop voormalig CBS-gebouw tart iedere beschrijving

De sloop van het voormalige CBS-gebouw brengt veel stofoverlast en ook gevaarlijke situaties voor omwonenden, bedrijven en passanten met zich mee. De fractie GBLV/Gemeentebelangen heeft al eerder gevraagd om de sloopwerkzaamheden vanuit de afdeling Handhaving goed te monitoren. Nadat wijkvertegenwoordiger Ap de Heus duidelijk had gemaakt dat er weinig was verbeterd, heeft GBLV/Gemeentebelangen de burgemeester hierop aangesproken. Zijn reactie: “alles past binnen de vergunning en er is geen reden om de sloop stil te leggen”.

GBLV-raadslid Monica Velù ziet in de reactie vanuit het college de spanning tussen de procedurewereld en de echte wereld: “Volgens de burgemeester klopt de vergunning, dus is er niks aan de hand. Maar als je ter plaatse gaat kijken dan zie je dat de werkelijkheid anders is. Een miezerig waterstraaltje om stofontwikkeling tegen te gaan, puin dat van grote hoogte ongecontroleerd naar beneden wordt gestort en een laag stof in de omgeving. Volgens de burgemeester komt handhaving dagelijks langs, maar dat werd later in zijn verhaal al afgezwakt tot bijna dagelijks. De sloper heeft dus vrij spel.”

GBLV/Gemeentebelangen maakt zich met de omwonenden en ondernemers grote zorgen over de samenstelling van het stof dat vrijkomt. Monica Velù: “Het voormalige CBS-gebouw is wel eens omschreven als een tikkende mega-asbestbom. Het is dan te bizar voor woorden hoe laconiek nu wordt gedaan over het stof dat vrijkomt. Als GBLV/Gemeentebelangen laten we dit niet rusten: we hebben het college hierover om een nadere uitleg gevraagd.”


Foto: Digitaal Dagblad