Oude Tolbrug Voorburg: inloopavond groot onderhoud

mainImage
Oude Tolbrug Voorburg: inloopavond groot onderhoud

De provincie Zuid-Holland voert vanaf 17 december onderhoud uit aan de Oude Tolbrug in Voorburg. Op dinsdag 18 december organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopavond bij wijkcentrum Agora, Fonteynenburghlaan 11, 2275 CZ Voorburg. Geïnteresseerden zijn welkom op een voor hen geschikt moment tussen 19.00 en 20.30 uur. De provincie en aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden aan de Oude Tolbrug bestaan uit het compleet reinigen en herstellen van het metselwerk en beton. Ook wordt de aandrijving gecontroleerd en waar nodig vervangen. Daarnaast wordt de elektrotechnische installatie vervangen en wordt er een nieuwe slijtlaag op het wegdek aangebracht.

Planning en hinder

Vanaf 17 december vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. Op woensdag 19 december worden er metingen gedaan op de brug en zal deze vaak openen en sluiten. Daarnaast is de brug op deze dag tussen 10.00 uur en 11.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Van 12 tot en met 20 januari kan de brug alleen lopend of met de fiets aan de hand worden overgestoken. Het autoverkeer wordt omgeleid. Van 9 - 24 februari en van 5 - 6 maart is de brug ’s nachts gestremd voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens die nachten langere wachttijden ervaren vanwege het openen en sluiten van de brug. Tijdens de werkzaamheden zal de brug een aantal keer een hele dag niet toegankelijk zijn. Als de data van deze stremmingen bekend zijn, worden deze gedeeld via de website en borden bij de brug.

Actuele informatie

Voor algemene vragen kunt u terecht bij Het Klant Contact Centrum van provincie Zuid-Holland, te bereiken per e-mail: zuidhol[email protected] of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: (070) 441 6622. Er is een inloopspreekuur op de zolder van landgoed Dorrepaal, tijdens de uitvoering elke dag van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg


Foto: Digitaal Dagblad