Oude Tolbrug in Voorburg gaat ‘onder het mes’

mainImage
Oude Tolbrug in Voorburg gaat ‘onder het mes’

De provincie Zuid-Holland start vanaf maandag met de voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de Oude Tolbrug in Voorburg. Dit heeft gevolgen voor weggebruikers en scheepvaart.

De werkzaamheden bestaan uit het compleet reinigen en herstellen van het metselwerk en beton. Ook wordt de aandrijving gecontroleerd en waar nodig vervangen. Daarnaast wordt de elektrotechnische installatie vervangen en wordt er een nieuwe slijtlaag aangebracht op het wegdek.

Op woensdag 19 december worden er de hele dag metingen gedaan op de brug. Daardoor zal deze vaak openen en sluiten. Tussen 10.00 en 11.00 uur is de brug afgesloten voor alle verkeer.

Het groot onderhoud zelf start op 12 januari en duurt tot maart 2019. Van 12 januari tot en met 20 januari 2019 kunt u de brug alleen lopend of met de fiets aan de hand oversteken. Het autoverkeer wordt omgeleid. Van 9 – 24 februari en van 5 – 6 maart is de brug ’s nachts gestremd voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens die nachten langere wachttijden ervaren vanwege het openen en sluiten van de brug.

Het brugwachtershuisje van de Oude Tolbrug wordt opgeknapt en overgedragen aan de Stichting Brugwachtershuisjes. Zij geven het huisje een nieuwe bestemming.

 


Foto: Digitaal Dagblad